Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب پرسپکتیو در اسکیس حاصل یک دهه تحقیق، مطالعه و بررسی چندین کتاب بود که به صورت خلاصه شده برای دانشجویان معماری و علاقمندان تهیه شده که امید است مثمر ثمر باشد.

به گزارش خبرگزاری برنا از تهران ؛ با پیدایش ابزار آلات جدید، تولد و پیشرفت تکنولوژی که منجر به ساخت رایانه‌ها شد؛ گرایش به ترسیم با دست بر روی کاغذ روز به‌‌ روز کاهش یافت تا جایی که امروزه دنیای معماری تبدیل به دنیای نرم افزارهای مختص به خود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دلیل بر آن نمی‌شود که ترسیمات دستی همراه با ابزار و وسایل خود به ویژه ترسیم سه‌بعدی کنار گذاشته شوند و جای خود را به رایانه بدهند.

ترسیم پرسپکتیو مهم‌ترین و زیباترین بخش خلق فضا می‌باشد که هر معمار و طراحی می‌تواند از هر قسمت بنا و فضایی که می‌خواهد با توجه به روش‌های مختلف ترسیم، آن را بر روی کاغذ ترسیم کند. شناخت و مطالعه علم پرسپکتیو فقط مختص به معماری نیست، به عنوان مثال در هنر عکاسی برای تأکید بر جلب توجه مخاطب بر نقطه‌ی مهمی از تصویر بسیار پرکاربرد است. هم­چنین آشنایی با این علم در بسیاری از رشته‌ها به ویژه در نقاشی، طراحی و معماری لازم و ضروری است.

عوامل متعددی بر روش‌های ترسیم و انواع پرسپکتیو تأثیر گذار بوده که با توجه به خواسته معمار و طراح برای آن‌‌چه که می‌خواهند به نمایش بگذارند تا کارفرما و مخاطبینی که نظاره‌گر تصویر هستند به درک و مفهوم فضا برسند، دچار تغییر و تحول گشته است.

آن‌چه که حاصل تحقیقات انجام شده در اثر حاضر می­باشد؛ شامل نقطه، خط و انواع آن که مبنای ترسیم پرسپکتیو می‌باشد به همراه کاربرد آن‌ها تا پیشرفته‌ترین حالت پرسپکتیو از جمله اصول ترسیم پرسپکتیو، پرسپکتیو جزئیات، آگزونومتریک، انواع پرسپکتیوهای نقطه‌ای، ترسیم فیگور و سایه که باعث مشخص شدن مقیاس تصویر و عمق بخشیدن به کار می‌­گردد، است.

هدف اصلی از تألیف این کتاب، بیان ساده مطالب و روش ساده و آسان ترسیم سه‌بعدی است. علاوه بر مطالب گفته شده این روش بر ترسیم سریع پرسپکتیو در اسکیس تأکید می‌کند. هم‌چنین بر خلاف دیگر کتب منتشر شده که ترسیمات به طور کلی می‌باشد و همه‌ی جزئیات در یک تصویر سه‌بعدی گنجانده شده است، ترسیمات این تألیف به صورت مرحله به مرحله بوده و مجزا از یک‌‌دیگر که در چندین صفحه قرار گرفته است.

تحقیقات گردآوری شده در این کتاب حاصل چندین سال بررسی متعدد مؤلفان بر روی انواع پرسپکتیوها بوده است و برای تکمیل آن در طی دو سال اخیر تلاش‌‌های بسیاری صورت پذیرفته است و در آینده می‌تواند جزئی از منابع کنکور ارشد معماری و گرایش‌های وابسته به آن، مفید واقع گردد.

دکتر محمد بهزادپور استادیار و عضو هیئت علمی تمام وقت گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد می باشد وی 10 کتاب تالیفی و ترجمه، 21 مقاله در مجلات معتبر (علمی و پژوهشی و تخصصی و isi )، 92 مقالات (کنفرانس و isc )، 12 داوری، 30 سخنرانی، 106 تقدیر نامه و گواهینامه، عضویت در 8 هیات تحریریه مجلات و کمیته علمی گوشه ای از تجربیات وی می باشد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۱۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه

تاکنون به این نکته توجه کرده‌اید که خاطرات لحظات احساسی‌تان چقدر پررنگ و واضح در ذهنتان نقش بسته است؟ این موضوع از نظر علمی اثبات شده است و به نحوی است که خاطرات ثبت شده در لحظات عاطفی، چه شیرین باشند و چه تلخ، از دیگر خاطرات ماندگارتر هستند و همچنین قابلیت تحریف بیشتری هم دارند.

تحقیقات نشان می‌دهند که خاطرات در گذر زمان می‌توانند تحریف شوند. این تحریفات در بسیاری از مواقع می‌توانند ناشی از تلقین‌های ذهنی باشند. احساسات نقش زیادی در شکل‌گیری حافظه دارند اما می‌توانند در مقابل میزان تحریف‌پذیری خاطرات را افزایش دهند.

در سال ۲۰۱۴، مطالعه ای درمورد تاثیر تلقین بر حافظه و به وجود آوردن خاطرات کاذب صورت گرفت که در ادامه این مطلب آن را بررسی می‌کنیم.

موضوع مطالعه این تحقیق، مقایسه نیروی احساسات و قدرت تلقین بر تغییر ساختار حافظه است. در آزمایش‌های عملی، به شرکت‌کنندگان تصاویری نمایش و پس از آن توضیحاتی شرح داده شد.  بعد از این مراحل، برای بررسی نتایج و مقایسه آن‌ها با یکدیگر، از شرکت‌کنندگان درباره احساساتشان درمورد دیده‌ها و شنیده‌ها سوالاتی پرسیده شد. محققان درباره پاسخ‌ها چنین می‌گویند: جواب شرکت کننده‌ها با برانگیختگی احساسی همراه بود. به شکلی که نسبت به دیده‌ها و شنیده‌هایشان، بسیار شدیدتر واکنش نشان دادند و این موضوع به دلیل تاثیر متقابلی است که تلقین و داستان‌سازی ذهنی بر فرآیند شکل گیری خاطرات می‌گذارد.

این تحقیق نشان داده است که افراد با تصویرسازی کردن، بخش زیادی از حافظه را تشکیل می‌دهند؛ به صورتی که ممکن است فرد با موضوعی برخورد مستقیم و حقیقی نداشته باشد اما با تصور آن موقعیت، تصویر مجازی را در ذهن خود بسازد و آن را پرورش دهد.

این مسئله در مواقعی مثل مواجهه با ترس و اضطراب می‌تواند شدیدتر بروز کند. هنگامی که یک فرد در موقعیت ترس قرار می‌گیرد، بیشتر از شرایط محیطی، نسبت به خاطر ذهن و تصوراتش آشفته می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهند که تاثیر تلقین و تصویرسازی بر خاطرات عاطفی منفی بیشتر است. در این راستا می‌توان به مثال موقعیت وحشت‌زا که به اشاره شد استناد کرد.

به طور کلی این تحقیق سعی در اثبات قدرت و اثرگذاری تلقین و تصویرسازی‌های ذهنی خصوصا درمورد خاطرات عاطفی دارد.

منبع: CogBlog

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • حسن صباح جزو مقدسات نیست/ ممنوعیت تماشای سریال "حشاشین" موجه نیست
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • ما از شما نمی‌ترسیم!
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • کتاب عکس «نزدیک تر» حاصل سفر به ۵ قاره جهان است