Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@15:57:32 GMT

«فلسفه تحقیق در علوم اجتماعی»

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۴۴۶۱۵

«فلسفه تحقیق در علوم اجتماعی»

کتاب «فلسفه تحقیق در علوم اجتماعی» اثرمشترک « محمد تقی ایمان» و «احمد کلاته ساداتی» را انتشارات سمت چاپ کرده است.

 

 به گزارش خبرگزاری شبستان،  در بخش از چکیده این اثر می خوانیم: «فلسفه تحقیق، تعیین‌کننده راهبردهای پارادایمی، روش‌شناختی و تکنیکی تحقیق است؛ لذا، رسیدن به یافته معتبر در تحقیقات علوم انسانی و اجتماعی، به میزان شناخت محقق از مبانی فلسفه تحقیق و پایبندی به آن در طول فرایند تحقیق بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسندگان در این کتاب، ضمن پرداختن به فلسفه تحقیق و ابعاد آن، چهار رویکرد اثباتی، تفسیری، انتقادی و رئالیستی را معرفی کرده‌اند. همچنین، آنها به ارتباط فلسفه تحقیق با استراتژی و روش در فرایند تحقیقاتی بر اساس هر کدام از رویکردهای مذکور پرداخته‌اند. در نهایت نویسندگان آسیبها و چالشهای تحقیقات را برای دستیابی به یافته معتبر در علوم انسانی و اجتماعی در ایران واکاوی کرده‌اند. این کتاب دریچه‌ای متفاوت به موضوع فلسفه تحقیق و روش‌شناسی است که می‌تواند مورد استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته‌های مختلف علوم اجتماعی و نیز سیاستگذاران علم قرار بگیرد...»

 در فصل های هفت گانه این اثر می خوانیم:

فصل اول: فلسفه تحقیق، پارادایم علم و معرفت علمی

فصل دوم: فلسفه و منطق در پارادایم اثباتی

فصل سوم: فلسفه و منطق در پارادایم تفسیری

فصل چهارم: فلسفه و منطق در پارادایم انتقادی

فصل پنجم: فلسفه تحقیقِ رئالیستی

فصل ششم: فلسفه، روش و استراتژی تحقیق

فصل هفتم: چالشهای پارادایمی و روش شناختی معرفت علوم انسانی در ایران

کتاب «فلسفه تحقیق در علوم اجتماعی» اثرمشترک « محمد تقی ایمان» و «احمد کلاته ساداتی»  را انتشارات سمت در 376 صفحه  چاپ کرده است.

پایان پیام/37

منبع: شبستان

کلیدواژه: تشییع شهدای گمنام دهه کرامت قوه قضائیه شهادت امام جعفر صادق ع جنوب کرمان گلپایگان امام صادق ع آمریکا خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۴۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،تیمی از دانشمندان آلمان، ایالات متحده آمریکا و لوکزامبورگ داده‌های بیش از ۱۴ هزار نفر را که در یک تحقیق طولانی‌مدت شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند.

شرکت‌کنندگان در این تحقیق بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۷۴ میلادی به دنیا آمده و متعلق به نسل‌های مختلف بودند. این افراد که بین ۴۰ تا ۱۰۰ سال داشتند، طی یک دوره زمانی ۲۵ ساله به ۸ پرسش پاسخ می‌دادند.

یکی از سوالات اصلی این بود که «در چه سنی کسی را پیر توصیف می‌کنید؟»

متولدین سال ۱۹۱۱ میلادی در پاسخ به این سوال گفتند که پیری به طور متوسط در سن ۷۱ سالگی شروع می‌شود؛ و هنگامی که همین پرسش از متولدین سال ۱۹۵۶ میلادی پرسیده شد که اکنون به سن ۶۵ سالگی رسیده بودند، آنها آستانه پیری را سه سال دیرتر دانستند و ۷۴ سالگی اعلام کردند.

مارکوس وتشتاین، عضو این تیم تحقیق در گزارشی می‌نویسد: «امید به زندگی افزایش یافته است و برخی از جنبه‌های سلامت نیز در طول زمان بهبود یافته است؛ به طوری که افراد در سنین خاصی که در گذشته پیر محسوب می‌شدند، اکنون دیگر مسن تلقی نمی‌شوند.»

همین روند در سطح فردی نیز مشاهده شد. بگونه‌ای که هر شرکت کننده پس از چهار یا پنج سال مسن‌تر شدن، تخمینش را برای شروع سالمندی یک سال افزایش می‌داد. زنان نیز آستانه پیری را بطور متوسط حدود دو سال دیرتر از مردان درنظر می‌گرفتند.

فاکتور‌های دیگری نیز وجود داشتند که بر تخمین فردی افراد تأثیر می‌گذاشتند؛ مثلا افرادی که مشکل سلامتی داشتند، تنهاتر بودند یا «احساس می‌کردند» مسن‌تر هستند، عموماً معتقد بودند مرحله کهولت زودتر شروع می‌شود.

به گزارش یورونیوز، البته این مطالعه دارای محدودیت‌هایی نیز بود؛ از جمله اینکه شرکت‌کنندگان همگی از یک کشور یعنی آلمان بودند. همچنین این احتمال وجود دارد که در فرهنگ‌های غیر اروپایی، «پیری» به گونه‌ای متفاوت دیده و توصیف شود.

در عصر حاضر، انسان‌ها طولانی‌تر از همیشه زندگی می‌کنند و با ادامه بهبود کیفیت زندگی و سلامت، احتمالا رسیدن به یکصدمین سالگرد زندگی بسیار رایج‌تر خواهد شد؛ به طوری که مردم شروع به طرح این سوال می‌کنند که آیا برای زندگی انسان محدودیتی وجود دارد یا خیر.

دیگر خبرها

  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • مطهری: فلسفه فوتبال ما تهاجمی است
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟