Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلخاری گفت: علامه غیر از دقت و انصاف مطلبی در کتاب الغدیر ذکر نکرده، معتقدم عالی‌ترین کتاب در زمینه روش تحقیق است و خدا را شکر که کتابی با این ظرفیت در بیان ویژگی‌های اول مظلوم جهان برای ما باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، آیین بزرگداشت «علامه عبدالحسین امینی» صاحب کتاب گرانسنگ «الغدیر» عصر روز گذشته (دوشنبه، ۳۰ اردیبهشت ماه) در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر اساس این گزارش، «حسن بلخاری قهی» در ابتدای این نشست با بیان اینکه بر نهج البلاغه حضرت امیر(ع) هم اهل سنت و هم شیعیان شرح نوشته اند که در میان اهل سنت شرح ابن ابی الحدید جایگاه ویژه‌ای دارد، اظهار کرد: ابن ابی الحدید در شرح خود بر نهج البلاغه در ذیل داستان بلند فدک ابتدا مطالبی پیرامون حضرت زهرا (س) می آورد و سپس این داستان را ذکر می‌کند که روزی در مدرسه بغداد نزد استادم رفتم و از وی سوال کردم آیا حضرت زهرا (س) در مسئله ادعا صادق بود یا نه؟ وی پاسخ داد بله! پرسیدم اگر صادق بود چرا خلیفه اول به خطبه ایشان توجه نکرد و فدک را باز نگرداند؟

 

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران ادامه داد: ابن ابی الحدید در کتاب خود آورده است: علی‌بن فاربی، استاد وی اهل شوخی نبود اما در پاسخ به این سوال کلام زیبایی گفت: اگر خلیفه اول می‌پذیرفت که حضرت زهرا (س) صادق است اگر فردای آن روز ایشان مسئله غدیر و ولایت را پیش می کشید، باید می پذیرفت لذا نباید این حقیقت را تصدیق می کرد و باید صداقت حضرت(س) را زیر سوال می برد، ابن ابی الحدید در ادامه می‌گوید: گرچه این جمله مزاح بود اما حقیقت بسیار مهمی را بیان کرد.

 

وی با بیان اینکه برخی رساله سره العالمین را منصوب به امام محمد غزالی نمی‌دانند و آن را دست مایه شیعه اعلام می کنند که بنا دارد از زبان بزرگ اهل سنت بیان شود، ابراز کرد: علامه امینی رسما اعلام کرده بود که این رساله را از امام محمد غزالی می‌داند که وی در این کتاب به این نکته می‌پردازد که بعد از پیامبر (ص) چه رخ داد و در این زمینه به این نکته می پردازد که برخی به نص قرآن گرویدند و به این دو آیه آن پرداختند که اگر گفتند اطاعت کنید آنها هم اطاعت می‌کنند و یا درباره خلیفه اول به این  استناد می‌کنند که پیامبر(ص) سرّی را با همسر خود در میان گذاشت که بعد از من، پدر تو خلیفه می‌شود که غزالی هر دو این استنادات را ضعیف می داند.

 

بلخای اضافه کرد: امام محمد غزالی در این زمینه در رساله خود آورده است: «از خطبه‌هاى رسول گرامى اسلام(صلى‌الله‌علیه‌وآله) خطبه غدیر خم است که همه مسلمانان بر متن آن اتفاق دارند. رسول خدا(ص) فرمود: «هر کس من مولا و سرپرست او هستم، على مولا و سرپرست اوست». عمر پس از این فرمایش رسول خدا(صلى‌الله‌علیه‌وآله) به على(علیه‌السلام) این‌گونه تبریک گفت: «به به، تبریک، تبریک، اى ابوالحسن، تو اکنون مولا و رهبر من و هر مولاى دیگرى هستی». این سخن خلیفه دوم حکایت از تسلیم او و نشانه بیعت و رضایتش از انتخاب على(علیه‌السلام) به رهبرى امت دارد. اما پس از گذشت آن روز‌ها، تحت تأثیر هواى نفس و علاقه به ریاست و رهبرى خودش قرار گرفت و استوانه خلافت را از مکان اصلى تغییر داد و با لشکر کشى‌ها، برافراشتن پرچم‌ها و گشودن سرزمین‌هاى دیگر، راه امت را به اختلاف و بازگشت به دوران جاهلى هموار کرد».

 

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران تاکید کرد: تفاوت شخصی مثل ابن ابی الحدید که می‌دانیم در شرح نهج البلاغه و دیگر آثار تلاش می‌کند سقیفه را به نفع اهل سنت تفسیر کند و از روایتی مانند غدیر می گذرد با زندگی امام محمد غزالی نشان می دهد که وی رساله «سره العالمین» را ذکر کرده است.

 

وی با بیان اینکه علامه امینی برای تالیف کتاب الغدیر ده‌هزار کتاب مطالعه و به ۱۰۰ هزار کتاب رجوع کرد: خاطرنشان‌کرد: علامه غیر از دقت و انصاف، مطلبی در کتاب الغدیر ذکر نکرده است و معتقدم عالی ترین کتاب در زمینه روش تحقیق است و خدا را شکر که کتابی با این ظرفیت در بیان ویژگی های اول مظلوم جهان برای ما باقی مانده است.

 

پایان پیام/376

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان مسجد خبرگزاری شبستان موزه کانون های مساجد مجلس خراسان جنوبي بیرجند اصفهان اردبیل کتاب الغدیر علامه امینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۱۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳

 به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری  علم و فناوری آنا، انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) با ۲۰۷ عنوان کتاب شامل ۴۰ عنوان کتاب جدید در سی‌و‌پنجمین دوره‌ی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت‌.

این ۴۰ عنوان کتاب جدید انتشارات انقلاب اسلامی شامل کتاب‌هایی است که از اردیبهشت ۱۴۰۲ به بعد چاپ شده‌اند و ۱۴ عنوان نیز برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

«حدیث زندگی» عنوان مجموعه‌ای ۶ جلدی از انتشارات انقلاب اسلامی است که ۳ جلد از آن در نمایشگاه کتاب امسال در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. این مجموعه شامل شرح احادیث حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای است که در ابتدای جلسات درس خارج فقه از سال ۶۹ تا ۹۵ مطرح گردیده و برای نخستین بار مجموعه این احادیث منتشر می‌شود.گزیده‌ی احادیث «مکارم‌الاخلاق»، «النوادر» و «امالی الصدوق» به انتخاب و شرح حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) عناوین کتاب‌هایی هستند که در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود.

کتاب «گنجینه‌ی بی‌پایان» مجلّد جدید مجموعه‌ی ۴ جلدی «شرح نهج‌البلاغه» است که دربرگیرنده‌ی شش گفتار از بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) می‌باشد که به مسئله‌ی شناخت و بررسی جایگاه، اهمّیّت و ویژگی‌های نهج‌البلاغه می‌پردازد. ۳ عنوان دیگر این مجموعه، «منشور حکومت علوی»، «راه روشن مدیران» و «نبوتها» را شامل می‌شود که پیش از این منتشر شده بودند و در حال حاضر، با ویرایش، صفحه‌آرایی و طرح‌ جلد جدید ارائه شده‌اند.

«مروری بر بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای مدّظلّه‌العالی درباره‌ی موسیقی» به قلم حجت‌الاسلام مهدی گرامی‌پور، «روایت تولید؛ سیره‌ی اقتصادی معصومین(ع) در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی حجت‌الاسلام حمید سبحانی‌صدر، «درآمدی بر نظریه‌ی تعلیم و تربیت در بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی دکتر حسن‌ ملکی، «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی حجت‌الاسلام سیّدمهدی موسوی و «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی مهدی جمشیدی، دیگر عناوین تازه‌ی انتشارات انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران هستند.

«روایت اوّل‌شخص از شخصِ اوّل» نوشته‌ی مهدی قزلی است که شامل حاشیه‌نگاری‌های این نویسنده از دیدارها و برنامه‌های رهبر معظّم انقلاب طی سال‌های ۸۸ تا ۹۸ است که برخی از آنها در پایگاه KHAMENEİ.IR منتشر شده بود و سیزده روایت نیز برای نخستین بار در این کتاب منتشر شده است.

انتشارات انقلاب اسلامی امسال رمانی نیز برای گروه سنی نوجوان عرضه خواهد کرد. «خاکسپاری دوّم بانوی مرگ» عنوان رمانی است که به قلم نیما اکبرخانی در ۲۸۰ صفحه منتشر شده است.

انتشارات انقلاب اسلامی طبق روال سال گذشته برنامه ویژه‌ای به مناسبت میلاد حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها و روز دختر پیش‌بینی کرده است.

توزیع محصولات و نمایش آثار متنوع با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی از منظر حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای نیز از دیگر برنامه‌های انتشارات انقلاب اسلامی خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبرانقلاب در راه نمایشگاه کتاب
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظّم انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد
  • دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی