Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@23:26:54 GMT

کتاب «روش تحقیق در مهندسی» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۷۴۵۰۳

کتاب «روش تحقیق در مهندسی» منتشر شد

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمود نیکخواه شهمیرزادی گفت: امروز با توجه به توسعه‌ی چشم‌گیر در تولید علم در کشور و همچنین تمایل فزاینده به ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، آگاهی از روش تحقیق برای جامعه علمی و تحقیقاتی کشور بسیار ضروری است.

او با بیان اینکه این کتاب به‌اختصار بر "شناساندن روش‌های علمی تحقیق" متمرکز شده گفت: باوجود برخی منابع، ضرورت تدوین یک منبع جامع و پاسخ گوی بسیاری از نیازهای موجود در باب روش تحقیق، این انگیزه را به وجود آورد که برحسب تجارب آموزشی و پژوهشی خود، حاصل چندین سال تلاش در کلاس‌های روش تحقیق را جمع‌بندی و به رشته‌ی تحریر درآورم و دانشجویان رشته‌های مختلف مهندسی را به یک منبع علمی متفاوت بشارت دهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیکخواه هدف از انتشار این کتاب را ایجاد زمینه‌ای برای شناخت دانشجویان، پژوهشگران و استادان با مفاهیم، اصول، فرآیند و روش‌های تحقیق در رشته‌های مهندسی و ایجاد توانایی و مهارت آن‌ها برای برنامه‌ریزی و اجرای پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های تحصیلی دانست و گفت: کوشش این بوده است که مطالب جمع‌آوری‌شده نیازهای دانشجویان و محققان گرامی در زمینه‌های موردبحث را به‌طور جامعی تأمین کند.

عضو هیات علمی واحد سمنان بابیان اینکه کتاب حاضر مجموعه‌ای است که می‌تواند توسط استادان،محققان،دانش‌پژوهان، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای رشته‌های مختلف مهندسی و همه افرادی که به پژوهش یا مطالعه‌ی یافته‌های پژوهشی علاقه‌مندند مورد استفاده قرار گیرد، گفت: بخش‌هایی از مطالب این کتاب به مدت 5 سال به‌صورت جزوه درسی در دانشگاه‌های مختلف مورد تدریس قرارگرفته و از آنجا که این کتاب یک راهنمای عملی فراهم آورده و بر اساس تجارب مولف تدوین‌شده است لذا از این کتاب می‌توان در دوره‌های مختلف تحصیلی و در دروسی نظیر روش تحقیق، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحقیقاتی در رشته‌های مهندسی استفاده کرد.

نیک‌خواه سادگی در بیان مطلب، تطبیق مطالب با سرفصل دروس، توالی مطالب بر اساس روند تدوین یک کار تحقیقاتی به‌ویژه پایان‌نامه تحصیلی، آسان کردن تدریس کتاب برای مدرس و یادگیری آن برای فراگیر و بیان اهداف کلی در ابتدا و خلاصه در پایان فصل را از ویژگی‌های بارز این کتاب معرفی و ابراز امیدواری کرد که محتوای تدوین‌شده بتواند محققان را دررسیدن به حقیقت مسائل و مطالب علمی کمک کند.

کتاب روش تحقیق در مهندسی در 14 فصل ، در قطع وزیری در 370 صفحه منتشرشده و علاقه‌مندان برای تهیه آن می‌توانند با حوزه معاونت پژوهش فناوری واحد سمنان تماس بگیرند.

دریافت کننده: مهرنوش زارعی/ انتشار دهنده: پارسا فرخوی

204/201

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۷۴۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب

محمدباقر زینالی پژوهشگر، مدرس، آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح تازه ترین فعالیت های موسیقایی خود از انتشار تازه ترین اثر پژوهشی‌اش خبر داد و گفت: به تازگی اثر پژوهشی را با عنوان «روایت اول» از ردیف‌نوشته موسیقی معروفی براساس نگارش لطف الله مفخم برای ویولن را بازگردانی و تصحیح کرده ام که به نظرم یکی از آثار پژوهشی است که می تواند در حوزه های آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.

وی در توضیحات تکمیلی پروژه خود بیان کرد: «ردیف» یکی از مهم ترین منابع موسیقی سنتی ایران است که آموزش و اجرای آن از دوره ناصری به تدریج همه گیر شد و یادگیری آن جزو جدایی ناپذیر یادگیری موسیقی سنتی در سال های اخیر شده است. در این مسیر معتبرترین این ردیف ها، ۲ ردیف «میرزا عبدالله» و «آقاحسینقلی» است که هر ۲ ردیفِ سازی محسوب می‌شوند که یکی برای سه تار و دیگری برای تار تدوین شده بود. هرچند نسخه ای که از ردیف «میرزاعبدالله» در حال تدریس است با تار و توسط نورعلی برومند روایت شده است. البته که هر دوی این استادان شاگردان زیادی داشتند که دانسته های خود را به آنها آموزش می دادند تا مطالب منتقل شده و موسیقی حفظ شود. یکی از این شاگردان با استعداد، درویش خان بود که بعد از اتمام دوره شاگردی ردیف، خلاقیت های زیادی نیز در موسیقی ایجاد کرد که از آن جمله می توان به ردیفی برای تدریس با تار اشاره کرد که وی با تنظیمی متفاوت آن را به شاگردان خود تدریس می کرد. از شاگردان معروف درویش خان هم می توان به مرتضی نی داوود و موسی معروفی اشاره کرد که این ردیف را درس گرفته و تدریس می‌کرده اند.

این پژوهشگر گفت: موسی معروفی علاوه بر تدریس، اقدام به نوشتن یادگرفته های خود به صورت نت کرد. جالب اینکه در آن زمان که معروفیِ جوان شروع به نوشتن این ردیف کرد، کمتر کسی در ایران به نت نویسی آشنا بود پس کاری که موسی معروفی انجام داده، در آن دوره پروژه ای بسیار خاص و مهم به نظر می آمد. در گذر زمان این نوشته، در سال ۱۳۱۸ به دست لطف الله مفخم پایان می‌رسد و این هنرمند به سبب شاگردی که نزد ابوالحسن صبا کرده بود این نت ها را به کوک های مرسوم در ویولن منتقل کردتا شاید مورد استفاده نوازندگان ویولن و حتی در تدوین ردیف ویولن صبا قرار بگیرد. ولی این اتفاق نمی‌افتد و نوشته های مفخم تا سال ۱۳۵۶ بدون استفاده می‌ماند. در این سال دست نوشته ها بدون تصحیح توسط فرهنگستان هنر چاپ می شود و در بحبوبه پیروزی انقلاب اسلامی آنچنان که باید دیده نمی شود.

زینالی توضیح داد: سال ۱۳۸۲ به صورت اتفاقی نسخه ای از این کتاب را در کهنه کتاب فروشی‌ای دیدم و آن را خریدم تا شاید استفاده ای از آن داشته باشم. البته تا سال ها فکر می کردم این کتاب همان ردیفی است که به نام ردیف موسی خان معروف است. بعدها متوجه اشتباه خود شدم و در محتوای کتاب کنجکاو شدم. از سال ۱۳۹۳ شروع به کار کردن روی این کتاب کردم و نت ها را برای سهولت اجرا به کوک های مرسوم در ردیف های تار منتقل کردم. بعدها این نوشته ها را تایپ کردم و به فکر چاپ آنها افتادم. سال ها دنبال ناشر معتبر برای چاپ درخور آن بودم. متاسفانه ناشران مختلفی که به آنها مراجعه می کردم همکاری برای چاپ نداشتند و از سال ۹۷ تا ۱۴۰۲ این داستان وقفه ای طولانی برای چاپ کتاب ایجاد کرد. حتی در خلال این پیگیری ها متوجه شدم یک هنرمند و مدرس شناخته شده حوزه موسیقی مانع چاپ این مجموعه توسط چند ناشر شده است. چون این کتاب را با کتاب ردیف موسی معروفی در تضاد می دیده و صراحتا به من گفت که این کتاب ردیف موسی خان را تضعیف خواهد کرد. چون کارشناسی کتاب توسط آن ناشران به این هنرمند موثر موکول شده بود که این جواب منفی مانع از چاپ کتاب در آن سال ها شد. البته در نهایت، کتاب «روایت اول» به صورت ناشر مولف چاپ شده است.

این نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اشتباهی که در این مدت در برخورد دوستان با این کتاب متوجه شدم این بود که همه فکر می‌کنند این کتاب همان ردیف معروفی است اما این اشتباه به جهت نام موسی معروفی است که روی جلد آمده و پیشینه این ردیف را نمی‌شناسند. به نوعی می شود اذعان کرد که این ردیف را می توان ردیف «درویش خان» نامید. ضمن اینکه این کتاب برای کسانی که علاقه‌مند به پژوهش درباره ردیف و روند شکل‌گیری و رشد آن هستند، می‌تواند سودمند باشد و کاری که من انجام دادم پژوهشی روی زندگی موسی معروفی و لطف الله مفخم پایان، تصحیح اشتباهات موجود در نسخه اصلی کتاب، انتقال به کوک‌های جدید و مضراب‌گذاری نت ها برای ساز تار بوده است.

وی در پایان تصریح کرد: این ردیف به تنهایی هنوز قابلیت آن را ندارد که به صورت مستقل به عنوان ردیف استفاده شود. باید پژوهش بیشتری درباره جمله بندی‌ها و رفع اشکالات آن انجام شود تا ابهامات کامل رفع شود. همین طور، در تلاشم که نسخه ای صوتی از آن تهیه کنم تا نتها مفهوم صوتی پیدا کنند و نغمات و ملودی‌های جدید به گوش ردیف دوستان و علاقه‌مندان موسیقی ایرانی برسد.

کد خبر 6096823 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد
  • (تصاویر) آذری جهرمی در مراسم رونمایی از کتاب «مهندسی اجماع»
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • ترجمه عکس و متن «فصل‌های درون» منتشر شد
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند